" /> Anders kijken retraite

Home

 Anders kijken retraite

anderskijkenAnders kijken retraite past bij jou als je een combinatie zoekt van ontspanning en verdieping in jezelf en in jouw levenspad.
Even tijd helemaal voor jezelf, uit de waan van de dag, weg van al jouw verantwoordelijkheden, even pas op de plaats en stil staan in dit moment van jouw leven.

 

In deze retraite nodigen we je uit om op andere manier naar je zijn te kijken. 
Sta eens stil bij de volgende vraag "Als een cirkel symbool staat voor jouw leven, waar sta je nu dan?”
Sta jij in jouw cirkel (= in jouw kracht) hang je op het randje, of sta je misschien zelfs buiten jouw cirkel?

Wat is voor jou belangrijk bij het beantwoorden van deze vraag:  Wat doet er werkelijk toe in jouw leven, weet je dat, ben je je daarvan bewust? Hoe geef je gehoor aan je innerlijke roep?
Anders kijken retraite helpt je om een stap dichter bij jezelf te komen.

Anders Kijken retraite informatieavond, woensdag 15 februari.
Heb je interesse in de retraite en wil je eerst kennis met ons maken of wil je meer informatie?
Kom dan naar de speciale informatieavond.
Plaats, Alteveer, in het centrum voor welzijn en gezondheid,
Jan Haarstraat 12
7927 TC  Alteveer de wolden.
Aanvang 20.00 uur tot ca. 21.30 uur.
Aanmelden info avond


denkenOké, je hebt er zin in...
Wat kan een anders kijken retraite met je doen?
In ieder geval rust, ruimte en ontspanning in een licht en vermakelijk programma. Daarnaast krijg je tools aangereikt, waardoor je tot vernieuwende inzichten mag komen.
Het gaat om jou!  En daarom is ons programma er zo op ingericht dat, ook al ben je in een groep, jij toch individueel aan jezelf toekomt.
Frouke en Jaap zijn goed getrainde, ervaren coaches om jou tijdens deze retraite te ondersteunen.
                            Deze retraite kenmerkt zich door een ongedwongen, open en respectvolle sfeer.

het programmaHet programma
De anders kijken retraite is als volgt ingedeeld:
-Vrijdag middag 17.00 uur ontvangst, kennismaking en kamerindeling.
-
Vrijdag avond diner en avondprogramma
-
Zaterdag is er een ochtend-, middag- en avondprogramma
-
Zondag hebben wij nog twee blokken, het ochtendprogramma en middagprogramma
-Zondag 16.00 uur afronding, nabespreken en lichte snack


De dagen worden ingevuld met:
Meditaties, Intuïtieve workshops, werken met metaforen, Labyrint programma, persoonlijke oefeningen, oefeningen met groepsleden, wandelingen dicht bij het klooster. Je kunt tijdens deze retraite kiezen of je een ontspannings-massage of een healing wilt ondergaan. Daarnaast is er voldoende ruimte en tijd voor jezelf.

nachtAccommodatie
Juist omdat je uit je dagelijkse verantwoordelijkheden stapt en tijd voor jezelf neemt vinden wij het belangrijk dat je de nacht ongestoord op een eenpersoonskamer kunt rusten, zodat je in alle rust de indrukken van de dag kunt verwerken. Geen grote slaapzalen of meerpersoonskamers dus.


de groep 2De groep

In een groep met gelijkgestemden mag je gaan ervaren hoe het is om los te komen van alle dag. Het prachtige oude kloostergebouw met zijn mooie vertrekken zal daar zeker aan bijdragen. Soms werk je alleen, soms met één van de groepsleden en het volgende moment zijn wij als groep bij elkaar om een boeiende oefening te doen. Er is voldoende ruimte om even afstand te nemen, echter zullen de mooie momenten die wij bij elkaar zijn mooi in elkaar overvloeien. Alsof je fladdert als een vlinder van bloem naar bloem.

 
de groep

Écht een onthaastingsretraîte
In deze retraite hoef jij niet te zorgen, maar wordt er voor je gezorgd. Je wordt even helemaal losgekoppeld van jouw dagelijkse beslommeringen en hebt écht tijd voor jezelf. Ontspanning, oefeningen en bezinning vormen de basis van deze dagen.
Uitgerust en met vernieuwde inzichten ga je weer naar huis.


Locatie:
Het anders kijken retraite wordt gehouden in een prachtig klooster daterend uit 1394.
Wij maken gebruik van twee cursusruimtes waarvan er één met een prachtige schouw die als het buiten koud wordt ook gebruikt kan worden.
Zodra je aan komt rijden wil je nog maar één ding, en dat is naar binnen gaan om te zien waar je de dagen mag gaan verblijven.
Je eigen éénpersoonskamer is eenvoudig, echter met een uitstekend bed en een eigen moderne badkamer met douche en toilet.
Wij hebben zeer bewust deze locatie voor je uitgezocht waar je niet op een grote slaapzaal met tien mensen hoeft te slapen en de badkamer moet delen met vele anderen. Een extra luxe die een beetje meer kost maar je veel zal opleveren.
Buiten het klooster is de omgeving ook prachtig. Je kunt er wandelen en er zijn zelfs fietsen te huur.
Eén van de bijzonderheden van het klooster is ook de kloostertuin met een prachtige labyrint.
De catering is ingesteld op persoonlijke wensen, zoals vegetarisch, glutenvrij of anderzins (meld je persoonlijke wensen bij je aanmelding).

Het klooster ligt weliswaar in Nordhorn (Duitsland), maar slechts 8 kilometer verwijderd van de Nederlandse grens, nabij Hardenberg.
Een week voor aanvang van de retraite mailen wij je een lijst met namen en mailadressen van alle deelnemers, zodat carpoolen bijna altijd mogelijk is.

Jouw investering:
Het vrijmaken van 2,5 dag voor jezelf!
Jouw bijdrage voor dit weekend bedraagt € 395,--, dit is inclusief een éénpersoons slaapkamer, ontbijt, lunch, avondeten, koffie, thee. 
In principe zijn dit de kosten, er komt niets overheen, behalve je eigen vervoer naar de locatie.
Eventuele extra drankjes zijn niet inbegrepen. Die kun je op een kaart zetten en na afloop betalen.

Aanmelden:
Wat geweldig als jij je gaat aanmelden. Een prachtige investering in jezelf en voor ons een cadeautje dat jij ons in vertrouwen neemt om er samen een prachtige retraite van te maken.

Aanmelden
 


Powered by webXpress